Kunt u deze email niet lezen? Open hem dan met deze link.
Inter Info #4: vrijdag 4 september 2009

Inter op Voorstraat Noord Festival
door Ianus Keller
Op zaterdag 12 september op het Voorstraat Noord Festival zal Inter Amicos een reprise spelen van de sketches van Pinter uit ons voorjaarsstuk.

Bij de vorige Inter Info spraken we al over mogelijkheden om de sketches nog eens op locatie nog eens te spelen. Het Voorstraat Noord Festival is een uitgelegen kans om een groot publiek van kunst- en cultuurliefhebber te bereiken. Het festival valt samen met de Open Monumentendag en het programma belooft een mooie mix van cultuur, muziek, dans, theater en kinderactiviteiten.
Een selectie van sketches wordt om 14:00 uur en 17:00 uur opgevoerd bij mooi weer op de hoek van de Voorstraat Noord en de Torenstraat en bij slecht weer op Voorstraat 123. De toegang is natuurlijk volledig vrij.

In Productie: Straat
door Annelies Kitsz
Zoals in de vorige Inter Info aangekondigd zal een nieuwe regisseur, Stephan W. Zeedijk, het najaarsstuk gaan regisseren. Vooral de manier van regisseren is anders en zorgt voor veel positieve energie op de vloer. Elke repetitie voelt als een les, met veel expressie en exploratie. Stephan weet bij alle spelers het onderste uit de kan te halen.
Het stuk, Straat, van Jim Cartwright, oorspronkelijk vertaald door Jules Deelder, is door Stephan bewerkt tot een prachtig tachtiger jaren tijdsbeeld van een prachtwijk.
Het najaarsstuk zal opgevoerd worden op vrijdag 20, zaterdag 21, zondag 22, vrijdag 27 en zaterdag 28 november.
Nieuwsgierig? Kom gerust kijken tijdens een van onze repetities (bel/mail Bas).

Soleares aan de Noordzee op BIES!
door Ans de Mol
Op het theaterfestival in de Biesbosch BIES! gaat in premiére Soleares aan de Noordzee. Een stuk van Stichting Closeup Literair Theater, geschreven en geregisseerd door twee bekenden van Inter: Ans de Mol en Marieke van Leeuwen. In het stuk worden drie verhalen over omgaan met verlies met elkaar verweven, wat eigenlijk ook een zoektocht naar leven is. De combinatie van literaire tekst, uitbundige muziek en gepassioneerde dans moet de bezoeker in beweging brengen rondom omgaan met verlies. De cast bestaat uit: Bartho Braat, Niels Croiset, Jarka Doeswijk, Julia van de Graaff, Marlies Hamelynck, Bram Kwekkeboom, Eva van Welzenis e.a. Soleares aan de Noordzee wordt op vrijdag 11 september (21:30), zaterdag 12 september (16:00 en 21:30) en zondag 13 september (16:00) opgevoerd op het festivalterrein in de Dordtse Biesbosch.

Inter nova
Een nieuw stuk met nieuwe energie trekt natuurlijk ook nieuw bloed naar Inter. Wij stellen zij bij Inter Nova graag aan u voor.
Foto Remy BalistreriJeugdtheaterschoolveteraan Remy Balistreri is in september 2008 door Bas in het Wantijbad gescout voor de rol van macho ruiter in Equus. Sindsdien draagt Remy de club een warm hart toe en speelt nu enthousiast mee als Eddy in Straat.
Foto Joke van RijswijkAspirantlid Joke van Rijswijk is een oude bekende van Annelies. Zij speelden samen bij Theaterhuis Develstein. Bij de najaarsproductie speelt zij Henny een bewoner van de Straat.
Inter esse
Voor toneelliefhebbers en Ex-Equusers, een goede tip van Guus Waalwijk. Het Nationale Toneel speelt Equus van 6 oktober t/m 28 december.
Voor Ex-pinters en andere toneelliefhebbers heeft ook Ingmar van der Bie nog een tip. Op 4, 5, 6, 11, 12 en 13 september wordt onder dramaturgie en productieleiding van Ingmar Babylon Bye Bye in Delft opgevoerd.

Inter actie
Onder leiding van Annelies heeft het hele theater de afgelopen maanden een verfrissende metamorfose ondergaan. Het theater heeft nu veel meer ruimte en mogelijkheden om haar activiteiten te communiceren. Verder biedt de achterwand nu ook mogelijkheden voor andere theatergezelschappen en verenigingen om hun activiteiten aan te kondigen.

*|LIST:DESCRIPTION|*

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan op deze link

Wij zijn bereikbaar op: *|LIST:ADDRESS|*
*|REWARDS|*