Kunt u deze email niet lezen? Open hem dan met deze link.
Inter Info #7: Maandag 15 maart 2010

Werkweekend werk in uitvoering
door Dagmar Janssen
Zaterdag 6 en zondag 7 maart was het Werkweekend van het Werk In Uitvoering Festival en daardoor dus behoorlijk druk in ons theatertje. In totaal 11 groepen dit jaar met 10 stukken. Ja, dit betekent dat er één zelfde stuk door twee verschillende groepen gespeeld wordt. En laat dat nu net 'ons' stuk zijn. Nic, Sander, Kees-Jan (zie stukje hiernaast) en ik (Dagmar Janssen) waren als 1e op de zaterdagochtend en aan het eind van die dag liet ook het andere "Trio" zien waar zij mee bezig waren.
Best spannend twee dezelfde stukken, maar natuurlijk waren er veel meer stukken te zien. Het was ook dit jaar weer leuk om te zien waar andere groepen mee bezig zijn. Van klassiekers als Dinner For One tot zelfgeschreven of geïmproviseerde eenakters en van serieus to komisch. Ook de professionele coaches waren te spreken over de diversiteit en het niveau op dit weekend. Mede dankzij de hand-, span- en bardiensten van Jan, Francis, Annelies en Bas is het hele weekend weer een succes gebleken. Op naar het festival op 13, 14 en 15 mei!
Zien we jullie tussendoor bij onze repetities?

Ex Voorverkoop bijna van start
door Annelies Kitsz
Ex van Carver
Het voorjaarsstuk Ex staat weer voor de deur en de voorverkoop gaat beginnen op 29 maart. Dit keer zal het voor alle avonden mogelijk zijn zowel online als via het vertrouwde kaartenbureau te reserveren. Mirjam Douma over het stuk:

Alle ingrediënten zijn aanwezig:
1 riante tuin
1 nieuwe barbeque
3 goede vrienden
1 nieuwe vriendin
2 kinderen (die uiteraard rustig op bed liggen) en
1 duidelijke afspraak

Meer lijkt er niet nodig. Ted en Vera bereidden zich voor op een zomeravond die ouderwets gezellig moet worden. Bob, de wederzijdse vriend van het stel, met zijn nieuwe vriendin Sonja, komt langs om te barbequen.
Theatergroep Carver heeft de tekst van Ex geschreven op basis van improvisatie. EX is een luchtig stuk met een schrijnende ondertoon. Een stuk over menselijke verlangens dat voor een ieder herkenbaar zal zijn.
Ex zal worden opgevoerd op vrijdag 16, zaterdag 17, zondag 18 (matinée), vrijdag 23 en zaterdag 24 april. Reserveer snel!

Algemene ledenvergadering
door Bas Heijstek
Op woensdag 17 februari was er bij Inter Amicos weer een Algemene Ledenvergadering. Het bestuur was blij met de enthousiaste opkomst. Naast de introductie van Harry van Nieuwenhuijsen als nieuwe penningmeester en de lancering van de nieuwe website, was het hoogtepunt van de avond natuurlijk dat we zeven nieuwe leden konden verwelkomen in de vereniging. Ook zijn we gelukkig met het feit dat onze nieuwe burgemeester Brok ook enthousiast ingestemd heeft om beschermheer te blijven van Inter Amicos.
Na de vergadering hebben we genoten van een gezellige borrel met hapjes georganiseerd en aangeboden door de nieuwe leden.

Inter Netwerken
door Ianus Keller
Zoals gezegd, naast de nieuwe leden, gaat Inter Amicos ook met zijn tijd mee met een volledig vernieuwde website op www.ia-dordt.nl. Naast een vernieuwde website heeft Inter zich ook aangesloten bij de belangrijkste bestaande netwerken. Zo kun je ons vinden op het Drechtsteden theaternetwerk en zijn we te volgen op Twitter onder de naam @interamicos. Hiermee kunnen we de interactie tussen leden en andere mensen die bezig zijn met toneel verhogen en de kracht van het netwerk gebruiken om onze activiteiten onder de aandacht te brengen.
Wij nodigen jullie daarom allen uit om ook actief mee te doen: wordt lid van het theaternetwerk, volg ons op Twitter en laat berichten achter op ons gastenboek of per e-mail. Jullie foto's, filmpjes en andere berichten op Internet willen we graag gebruiken in onze toekomstige nieuwsbrieven en op de nieuwe site.

Inter nova
Foto Mirjam DoumaKees-Jan Jacobs regisseert Trio voor Inter (zie hiernaast). Via het prikbord van TIN kwamen wij bij Kees-Jan terecht. Naast regisseren (en ontwerpen) is Kees-Jan ook werkzaam bij de gemeente Rotterdam als beleidsadviseur en ketenregisseur.
Harry Nieuwenhuijsen is bij de laatste ALV geïnstalleerd als onze nieuwe penningmeester. Harry is bij Inter Amicos gekomen omdat de vacature van penningmeester op de vrijwilligersvacaturebank hem wel aanspraak. Na kennismaking met de heren Bas Heijstek en Jan van Zurk was de invulling voor deze functie snel beslist. Tot nu toe verloopt de samenwerking prima. Hij wil zich graag voor met enthousiasme voor Inter inzetten. Harry is getrouwd en heeft twee dochters.

Inter data
18, 20, 21, 25, 26, 27 en 28 maart - Zandbak en Serenade - Toneelgroep Randstad. Twee absurde eenakters onder regie van Ger Stienstra (staat in de lijst als toekomstige regisseur).
6,7,8,9 april - Hiep Hiep - Afstudeer voorstelling Cor de Bruin (regisseur voorjaar 2011 Inter Amicos)
Hie Hiep Afstudeer voorstelling Cor de Bruin (regisseur voorjaar 2011 Inter Amicos) 6,7,8,9 april16, 17,18, 23 en 24 april - Ex. Voorjaarsstuk Inter Amicos
14-15-16 mei - Werk in Uitvoering


Inter actie

Zoals julle op de nieuwe website kunnen zien, zoeken we naar meer technische ondersteuning voor onze grote kracht Frits Schouten. Dus ken je iemand met interesse in (theater)techniek, geef het aan ons door.

*|LIST:DESCRIPTION|*

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan op deze link

Wij zijn bereikbaar op: *|LIST:ADDRESS|*
*|REWARDS|*